Veelgestelde vragen

Versie 23/11/2021

Wat we jou vragen: blijf thuis bij klachten. 

Gaat Studiekeuzebeurs Midden door na de laatste persconferentie (van 12 november jl.)? 
Ja, Studiekeuzebeurs Midden gaat door! Aan de maatregelen is na de laatste persconferentie (12 november jl.) eigenlijk niets veranderd. Het coronatoegangsbewijs en testen voor toegang (3g) blijven gelden tijdens Studiekeuzebeurs Midden. Je hebt toegang tot de beurs als je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve uitslag hebt. Bekijk voor meer informatie de website van de Rijksoverheid.

• Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig om de beurs te bezoeken?
Ja, de beurs alleen te bezoeken op vertoon van je coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs bij de entree. Volgens de huidige maatregelen (deze gelden in principe tot 4 december) komen een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve uitslag daarvoor in aanmerking. Hierdoor is het dragen van een mondkapje niet nodig.  

Moet ik een identiteitsbewijs laten zien bij het coronatoegangsbewijs?
Ja, bezoekers (vanaf 14 jaar) dienen naast het coronatoegangsbewijs een geldig ID-bewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) te tonen. 

Is het dragen van een mondkapje tijdens de beurs verplicht?
Nee, het dragen van mondkapjes tijdens de beurs is niet verplicht, maar mag uiteraard wel.

• Is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden?
Nee, omdat wij werken met het coronatoegangsbewijs is het niet verplicht om continu 1,5 meter afstand te houden. We adviseren natuurlijk wel om niet onnodig dicht bij elkaar te gaan staan en om geen handen te schudden, knuffels te geven en ander lichamelijk contact te hebben. 

• Welke maatregelen hebben jullie getroffen voor een veilige beurs?
Iedereen dient een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de entree. Daarnaast spreiden we de drukte door te werken met aankomsttijdblokken van twee uur. Ook vind je op diverse locaties op de beursvloer desinfectiemiddelen. Ten slotte nog een open deur: we vragen iedereen met klachten om thuis te blijven. 

• Mag mijn ouder of kind mee op mijn eigen ticket?
Nee, dat gaat helaas niet. Iedere bezoeker heeft een eigen ticket nodig. Je kunt dus niet met twee mensen op hetzelfde ticket de beurs bezoeken.

• De aankomsttijden zijn aangegeven in blokken van twee uur. Moet ik dan de beurs verlaten na twee uur?
Nee hoor! De aankomsttijden gelden alleen voor binnenkomst. Je hebt dus twee uur de tijd om binnen te komen. En als je eenmaal binnen bent, dan mag je tot 17:00 uur op de beurs blijven. 

• Kan ik mijn aankomsttijd wijzigen? 
Ja, dat kan. Als jij je hebt ingeschreven, krijg je een bevestigingsmail. Onderaan deze mail staat een link waarmee je de aankomsttijd kunt wijzigen.

•  Is het mogelijk om mijn aanmelding te annuleren?
Dat kan zeker. Als jij je hebt ingeschreven, krijg je een bevestigingsmail. Daarin vind je een link waarmee jij je kunt afmelden. Dus als je niet kunt komen, meld je dan wel even af dan weten we dat je er niet bij bent.

• Ik heb een ticket voor Studiekeuzebeurs Midden, maar ik zou ook graag naar De BuitenlandBeurs willen. Heb ik dan een apart ticket nodig?
Nee! Met het ticket van Studiekeuzebeurs Midden kun je gewoon naar De BuitenlandBeurs. Geen probleem!

• Moet ik me aanmelden voor een presentatie?
Dat is niet nodig. Maar zorg wel dat, wanneer je een presentatie wilt bezoeken, je op tijd bij de juiste zaal bent. Zo voorkom je dat je er niet meer in kan vanwege de drukte.

• Ik wil tijdens de beurs graag in gesprek gaan met een studiekeuzecoach. Moet ik me daar van tevoren voor aanmelden?
Nee. Je kunt je pas aanmelden voor een coachgesprek als je op de beurs bent. Loop naar de balie en meld je aan.

Bekijk hier de veelgestelde vragen voor Decanen/Mentoren