LSVb & Vidius

https://lsvb.nl/

Standnr:

Hulp bij studiekeuze

LSVb & Vidius

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is dé belangenbehartiger voor alle studenten aan de hogeschool en universiteit. En dat zijn er nog al wat: meer dan 700.000 inmiddels! Het onderwijs in Nederland is gelukkig goed, maar er kan nog zoveel beter, en daar zetten wij ons dagelijks voor in. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die wil studeren dat ook kan. Onderwijs is een deel van je ontwikkeling, dus het is belangrijk dat je tijdens je studententijd ook de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen, en niet alleen snel een diploma moet halen.

Daarom zetten we ons er onder andere voor in dat het onderwijs betaalbaar blijft. Als je gaat studeren moet je collegegeld betalen, maar je moet ook zelf rond kunnen komen. Niet iedere student heeft genoeg tijd om een baantje naast de studie te kunnen doen, en dan is een lening vaak de enige optie. De LSVb vindt het belangrijk dat geld geen drempel vormt voor mensen om te gaan studeren. Daarnaast vinden we het belangrijk dat studenten betrokken worden door hun onderwijsinstelling over hoe het eraan toe gaat op de universiteit of hogeschool, maar ook hoe de kwaliteit van de vakken is. Ook is het goed voor je ontwikkeling om op kamers te gaan. Helaas zijn er niet genoeg studentenkamers voor iedereen, en zijn ze vaak ook nog eens duur. Wij strijden daarom voor meer betaalbare kamers, meer inspraak voor studenten, en beter en betaalbaar onderwijs en hopen daarmee het studentenleven in zijn geheel te verbeteren.

Om dit te bereiken praten wij met het Ministerie van Onderwijs, Tweede Kamerleden, onderwijsinstellingen, en heel veel verschillende andere organisaties. En we voeren actie. Dit doen wij met een bestuur, 25 medewerkers, vrijwilligers en onze lokale vakbonden in studentensteden. We proberen er voor te zorgen dat het voor elke student mogelijk is een fijne studententijd te hebben. Van het maken van een studiekeuze tot het studeren in een vreemde stad, van hoe het allemaal werkt met een studielening tot het reizen met je studentenreisproduct: wij kunnen je vertellen waar je recht op hebt, hoe het werkt en hoeveel dit dan allemaal kost.

Dit begint wat ons betreft bij goede voorlichting, begeleiding bij je studiekeuze en uiteindelijk goede begeleiding en veel contact tijdens je studie. Een goed begin daarvan is de Onderwijsbeurs en daarom zijn wij daar om al je vragen te beantwoorden over het studentenleven wat op je wacht!