11.000 bezoekers op Studiekeuzebeurs Midden

Ieder jaar worstelen vele leerlingen weer met één van de belangrijkste keuzes in hun leven: het kiezen van een vervolgopleiding. Het is ook steeds belangrijker om direct een juiste studie te kiezen, wat het er voor jongeren en hun ouders niet eenvoudiger op maakt.

Onderwijsinstellingen dienen zich daarom in het oriëntatietraject al te onderscheiden en ervoor te zorgen dat zij bij mogelijke studenten op het netvlies verschijnen en blijven. Het participeren aan een studiekeuze-evenement als Studiekeuzebeurs Midden is hét middel bij uitstek om jouw organisatie aan de doelgroep te presenteren.

Studiekeuzebeurs Midden is met ruim 11.000 bezoekers het nummer 1 studiekeuze-evenement van Midden-Nederland. De beurs biedt het grootste overzicht van studiemogelijkheden op mbo-, hbo-niveau met daarnaast leerwerkbedrijven en helpt daarmee jongeren bij het maken van een studiekeuze. Bekijk hier de deelnemerslijst van 2021.

Decanenbenadering

Doelgerichte decanenbenadering

Decanen spelen een grote rol bij de opleidingskeuze van hun leerlingen, vandaar dat goed contact met deze doelgroep voor ons van groot belang is. Decanen(kringen), mentoren en studiebegeleiders worden actief benaderd en gevraagd onze beurzen onder de aandacht te brengen bij hun leerlingen.

Wij bieden hen de mogelijkheid om de beurs klassikaal te bezoeken. Dit wordt ondersteund door georganiseerd busvervoer en lesmateriaal, waarmee leerlingen goed voorbereid de beursvloer op gaan. Naast het bezoek met leerlingen, stimuleren wij decanen om ook ouders op onze beurzen te attenderen en hen actief te betrekken bij het beursbezoek van hun kind.

Dataverzameling

Eenvoudige dataverzameling

Studiekeuzebeurs Midden houdt een nauwkeurige digitale bezoekersregistratie bij, in samenwerking met onderwijsspecialist Summit. Wil je eenvoudig data verzamelen van bezoekers die je gesproken hebt? Dat kan met behulp van de Summit Lead App.

Na afloop van de beurs ontvang je de data van de gescande bezoekers voor opvolgcontact na de beurs, bijvoorbeeld voor het gericht uitnodigen voor Open Dagen of het toesturen van opleidingsinfo.

Onafhankelijke evaluatie

Onafhankelijke evaluatie

OGZ vindt het belangrijk om haar beurzen onafhankelijk te laten toetsen op kwaliteit, relevantie en meerwaarde voor bezoekers en exposanten.

Door middel van vragenlijsten wordt na iedere beurs een overzichtelijk rapport opgesteld door onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect. Voor eenieder is dit rapport inzichtelijk.

Wil je het evaluatierapport van Studiekeuzebeurs Midden 2021 inzien? Vraag het dan hier aan.

Persoonlijke Plattegrond

Persoonlijke Plattegrond

Studiekeuzebeurs Midden biedt bezoekers de mogelijkheid om een gepersonaliseerde plattegrond te maken met daarop de voor hen relevante onderwijsinstellingen en organisaties. Dit is mogelijk vooraf aan de beurs op de website en tijdens de beurs op iPads.

Hiermee wordt de bekendheid en vindbaarheid van jouw organisatie vergroot en wordt tevens gezorgd voor een gerichte aanloop van bezoekers op jouw stand.

Onafhankelijke sessies

Onafhankelijke sessies

Studiekeuzebeurs Midden biedt bezoekers een afwisselend studiekeuzesessie-programma. Denk hierbij aan studiekeuze-advies of de rol van ouderlijke begeleiding in het studiekeuzetraject.

Daarnaast is er Interessegebied Voorlichting. (Oud-)studenten vertellen in sessies van 30 minuten wat studeren binnen zo'n interessegebied precies inhoudt. Welke studiemogelijkheden zijn er? Welke beroepen passen daarbij? En welke interesses en vaardigheden zijn handig om te hebben.

Studiekeuzecoaching

Studiekeuzecoaching

Bezoekers krijgen op Studiekeuzebeurs Midden de mogelijkheid om een studiekeuze-coachgesprek aan te gaan met een professionele studiecoach. Een groot aantal coaches is beide dagen aanwezig op de beurs.

Zij proberen leerlingen tijdens dit ‘speedcoachgesprek’ een stapje verder te helpen richting de juiste studiekeuze.