EUROCOLLEGE HOGESCHOOL

WELKOM OP HET EUROCOLLEGE 

Op loopafstand van Utrecht Centraal staat de nieuwste vestiging van het EuroCollege. Een kleinschalige, particuliere school die mbo- en hbo-opleidingen aanbiedt met de studierichtingen events, hotel, business en entrepreneurship.

EuroCollege opende in 1949 voor het eerst haar deuren. Het doel was simpel: een alternatief bieden voor het anonieme, grootschalige onderwijs, en dat is gelukt. EuroCollege is anders. Een EuroCollege telt hooguit 150 studenten. De visie van de school is dat focus en motivatie de ingrediënten zijn tot succes. Dat betekent dat studenten niet alleen werken aan kennis maar ook aan hun mindset, wilskracht een daadkracht. Op het moment dat je een EuroCollege-diploma in ontvangst neemt, ben je klaar voor het bedrijfsleven. 

De school biedt daarbij versnelde opleidingen aan. Dit houdt in dat studenten een mbo-diploma in 2 jaar kunnen behalen of een hbo-diploma in 3 jaar. De  workload vraagt dan ook het een en ander.Daarom is EuroCollege alleen geschikt voor ambitieuze leerlingen die uitgedaagd willen worden en willen leren hoe je  de juiste focus en motivatie kunt ontwikkelen.

Wat EuroCollege vooral bijzonder maakt is het centraal stellen van kleinschalig onderwijs en praktijkervaring. Het concept ‘Learning By Doing’ loopt als een rode draad door alle opleidingen. De studenten krijgen les in groepen van circa 15 leerlingen en in het tweede jaar gaan de studenten aan de slag met het organiseren van een real-life project. Zij krijgen hierbij te maken met echte opdrachtgevers, echte budgetten en echte deadlines. EuroCollege studenten hebben in het verleden meegewerkt aan grootschalige evenementen zoals het ABN-AMRO Tennis Tournament, de Miljonaire fair,  charities en de 4 mei dodenherdenking.

De populariteit en het succes van de school wordt onderbouwd door de resultaten van diverse onderzoeksinstellingen. Uit audits van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie blijkt dat het slagingspercentage van EuroCollege het hoogste is van Nederland. Daarnaast nam EuroCollege dit jaar voor het eerst deel aan de NSE-enquête. De school scoort ruim boven het landelijk gemiddelde en behaalt de hoogste score onder de Nederlandse privéscholen. Studenten van de opleidingen zijn met name tevreden over de groepsgrootte, de voorbereiding op de beroepspraktijk en het uitdagende onderwijs.

Dat studenten enthousiast zijn over de school is duidelijk. EuroCollege blijft groeien. Met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en sinds dit jaar, Utrecht, staat de opening van een vierde vestiging in 2020 in Eindhoven in de planning. 

Wederom is EuroCollege dit jaar aanwezig op de Studiekeuzebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht op 23 en 24 november. Stafleden en studenten van de school zullen op deze dagen jongeren van informatie voorzien over de school en de opleidingen. Ben je er nog niet zeker van wat je wil studeren? Kom dan langs met al je vragen! 

Starten in januari kan ook bij EuroCollege.

EuroCollege