Alles over 'Expeditie Studiekeuze'

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Studiekeuzebeurs Midden! Op vrijdag 26 en zaterdag 27 november staat de Jaarbeurs Utrecht volledig in het teken van Studiekeuzebeurs Midden. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst.

Op Studiekeuzebeurs Midden vind je ruim 60 (onderwijs)instellingen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Opleidingen op mbo en hbo niveau

Studiekeuzebeurs Midden biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo en hbo niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Bekijk de deelnemerslijst Scoor je gratis e-ticket

Themapleinen

THEMAPLEINEN

Om jouw studiekeuze-expeditie zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er op de beurs een aantal themapleinen. Voorbeelden hiervan zijn Groen, Zorg & Welzijn en Bouw & Techniek.

Er vinden verschillende leuke activiteiten plaats op de stands. Kruip in de huid van een professional uit diverse sectoren en branches en kom erachter wat je leuk vindt!

Domeinvoorlichting

Interessegebied voorlichting

Welke studierichting kies jij? Ben jij er al uit? Of twijfel je nog tussen bepaalde richtingen? Misschien ligt een economische studie je wel, maar wil je ook meer weten over Taal, Cultuur & Communicatie. Sluit je profielkeuze perfect aan bij de richting Techniek of Natuur & Gezondheid? Heb je al eens gedacht aan de studierichting Mens & Maatschappij?

Geen zorgen, er zijn genoeg gidsen op de beurs die je wegwijs maken in het oerwoud aan studierichtingen. (Oud)-studenten vertellen in sessies van 30 minuten wat studeren binnen zo'n interessegebied op het HBO nu precies inhoudt. Bekijk hier het programma.

Studiekeuzesessies

STUDIEKEUZE-SESSIES

Tijdens een expeditie is zelfkennis belangrijk. Het is daarom goed om eerst jezelf eens wat beter te leren kennen voordat je een keuze gaat maken. Bezoek daarom de Sterke Punten Training en andere interessante studiekeuze-sessies en raak geïnspireerd.

De sessies vinden beide dagen doorlopend plaats in verschillende lezingenzalen.

Het bijwonen van deze inspirerende sessies is gratis! Ook voor je ouders/begeleiders vinden er informatieve sessies plaats. Bekijk hier het programma.

Coaching

STUDIECOACHING

Liever een 1-op-1 gesprek met een studiekeuzecoach? Dat kan! Een professionele studiekeuze-adviseur gaat 15 minuten met je in gesprek, waarbij jouw kwaliteiten en voorkeuren centraal staan. Samen ga je op zoek naar een aantal sectoren of opleidingen die bij jou passen. De persoonlijke coaches luisteren echt naar je en weten je goed te adviseren.

Meld je op de beurs aan voor een coachgesprek bij de ‘Aanmeldbalie Coaching’. Je ouders/begeleiders mogen uiteraard ook aanschuiven bij dit gesprek.

Plattegrond

PERSOONLIJKE PLATTEGROND

Geen Expeditie Studiekeuze zonder een goede kaart, natuurlijk. Print je persoonlijke plattegrond via iPads, die op een centrale plek op de beurs te vinden zijn. Zo stippel jij jouw perfecte route uit: bekijk de lijst van aanwezige onderwijsinstellingen op de iPads, zoek naar je favoriete opleidingen, geef je voorkeuren aan en je ziet direct de locaties van de voor jou interessante onderwijsinstellingen op de beursvloer. Weet je nog niet wat je wilt? Maak dan gebruik van de handige keuzehulp in de app.

Druk op print en je persoonlijke plattegrond komt zo uit de printer gerold! De Persoonlijke Plattegrond is enkele weken voor de beurs ook online beschikbaar.

Ga in gesprek

IN GESPREK MET STUDENTEN

Velen gingen jou voor in dit avontuur. Wandel rustig rond tijdens jouw studiekeuze-expeditie en praat op de stands met studenten van verschillende scholen en opleidingen. Zij kunnen uit eigen ervaringen vertellen hoe de studie in elkaar zit en je een eerlijk antwoord geven op al je vragen.

Vraag bijvoorbeeld waarom ze juist voor die school en opleiding hebben gekozen of wat de verhouding is tussen theorie en praktijk. Je mag ze best het hemd van het lijf vragen, daar staan de studenten namelijk voor. Zij weten namelijk precies hoe het is om deze expeditie te ondergaan.

Démi Terpstra
Démi Terpstra
Oud-bezoeker

,,Wat ik vooral prettig aan de beurs vond, was dat je veel studenten van opleidingen kunt spreken. Die verschillende verhalen, met ervaringen uit de eerste hand, helpen je echt verder.’’