Ga mee op 'Expeditie Studiekeuze'

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Studiekeuzebeurs Midden! Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november staat de Jaarbeurs Utrecht volledig in het teken van jouw Expeditie Studiekeuze. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement van Midden-Nederland inspiratie op voor de toekomst.

Op Studiekeuzebeurs Midden vind je ruim 80 (onderwijs)instellingen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Opleidingen op mbo, hbo en wo niveau

Studiekeuzebeurs Midden biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Bekijk de deelnemerslijst Scoor je gratis e-ticket

Themapleinen

Themapleinen

Om jouw studiekeuze-expeditie zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er op de beurs een aantal themapleinen en themastraten. Voorbeelden hiervan zijn Groen, Dier & Voeding, Zorg & Welzijn en Bouw & Techniek.

Op de stands van de scholen en bedrijven kun je leuke activiteiten doen. Kruip in de huid van professionals uit diverse sectoren en branches en kom erachter wat je leuk vindt!

Studiekeuze-sessies

Studiekeuze-sessies

Tijdens een expeditie is zelfkennis belangrijk. Een goede studiekeuze start bij jezelf. Wie ben je en waar ben je goed in? Dat zijn belangrijke vragen om te stellen. Op Studiekeuzebeurs Midden kan je hier hulp bij krijgen. Ga bijvoorbeeld eens naar de Sterke Punten Training en ontdek je kwaliteiten.

Of bezoek andere studiekeuze-sessies met onderwerpen als: studeren in het hoger onderwijs, tussenjaar, het studiekeuze-proces en een buitenlandavontuur. De sessies vinden beide dagen plaats in zaal 1. Ook super interessant voor je ouders. Bekijk hier het programma.

Interessegebied Voorlichting

Interessegebied voorlichting

Wat je leuk vindt, daar ben je vaak goed in, al is het soms best moeilijk om dat over jezelf te zeggen. Daarom kun je op de beurs verschillende Interessegebied Voorlichtingen volgen op hbo niveau. Hier leer je meer over wat je kunt studeren als je bijvoorbeeld economie of techniek leuk vindt.

Op de beurs zijn gidsen aanwezig die je wegwijs maken in het oerwoud aan studierichtingen. Studiekeuze-professionals vertellen in sessies van max. 25 minuten wat studeren binnen een bepaald interessegebied precies inhoudt. Bekijk hier het programma.

Studiecoaching

Studiekeuzecoaching

Liever een 1-op-1 gesprek met een studiekeuzecoach? Dat kan! Een professionele studiekeuze-adviseur gaat 15 minuten met je in gesprek, waarbij jouw kwaliteiten en voorkeuren centraal staan. Samen ga je op zoek naar een aantal sectoren of opleidingen die bij jou passen. De persoonlijke coaches luisteren echt naar je en geven goed advies.

Meld je op de beurs aan voor een coachgesprek bij de ‘Aanmeldbalie Coaching’. Je ouders/begeleiders mogen uiteraard ook aanschuiven bij dit gesprek.

Persoonlijke Plattegrond

Persoonlijke Plattegrond

Geen Expeditie Studiekeuze zonder een goede kaart, natuurlijk. Print je Persoonlijke Plattegrond via iPads op de beurs. Bekijk de deelnemende scholen, zoek naar je favoriete opleidingen, geef je voorkeuren aan en je ziet direct waar jouw favoriete opleidingen en scholen te vinden zijn op de beurs. Weet je nog niet wat je wilt? Maak dan gebruik van de handige keuzehulp in de app.

Druk op de printknop en je persoonlijke plattegrond komt zo uit de printer gerold! De Persoonlijke Plattegrond is enkele weken voor de beurs ook online beschikbaar op studiekeuzebeurs.nl

In gesprek met studenten

In gesprek met studenten

Velen gingen jou voor in dit avontuur. Wandel rustig rond tijdens jouw studiekeuze-expeditie en praat op de stands met studenten van verschillende scholen en opleidingen. Zij kunnen uit eigen ervaringen vertellen hoe de studie in elkaar zit en je een eerlijk antwoord geven op al jouw vragen.

Vraag bijvoorbeeld waarom ze juist voor die school en opleiding hebben gekozen of wat de verhouding is tussen theorie en praktijk. Je mag ze best het hemd van het lijf vragen, daar staan de studenten namelijk voor. Zij weten precies hoe het is om deze expeditie te ondergaan.

Dit kun je uit je beursbezoek halen

  • Krijg een compleet overzicht van scholen en opleidingen op mbo, hbo en wo

  • Ga in gesprek met enthousiaste studenten en voorlichters

  • Ontdek je studierichting tijdens de interessegebied voorlichting

  • Krijg 1-op-1 coaching en bezoek inspirerende studiekeuze-sessies

  • Ontdek je kwaliteiten tijdens de Sterke Punten Training

  • Ontdek meer over tussenjaar en studie in het buitenland op De BuitenlandBeurs

  • Zet een volgende stap in jouw studiekeuze

Meld je gratis aan in 1 minuut

Check in 1 minuut wat er op de beurs te doen is