Studiekeuzebeurs Midden 2019-11-01
De kracht van het mbo: vijf clichés weerlegd

Jaja, dat veel ouders hun kind het liefst naar het hbo of de universiteit zien gaan: dat weten we nu wel. Maar in een tijd dat werkgevers en consumenten zitten te springen om vakmensen, groeit tegelijkertijd de waardering voor het mbo. Gelukkig maar, vinden twee mbo-ambassadeurs en MBO Raad-voorzitter Ton Heerts.

studiekeuze
Studiekeuzebeurs Midden 2019-10-29
Maken van een studiekeuze: zo ontdek je waar je kind gelukkig van wordt

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind, maar wat is ‘het beste’? Het antwoord op die vraag is een lastige als het om studiekeuze gaat. Want hoe steun en stimuleer je je kind richting een studie waar jouw aanstaande student blij van wordt? In de aanloop naar de Studiekeuzebeurs Midden in de Jaarbeurs Utrecht (22 en 23 november) vertellen betrokken ouders én een student over hun rol.

studiekeuze
Leo van Marrewijk 2019-09-05
In zes stappen naar een succesvolle vervolgstudie

Meeloopdagen, proefstuderen, open dagen, onderwijsbeurzen: wie op zoek gaat naar een vervolgopleiding, kan zomaar verdwalen in het woud aan ‘voorlichtingsmomenten’. Waar moet je zijn, en vooral: wat kun je er ‘halen’? Oudervoorlichter Hermien Miltenburg legt uit.

hulp bij studiekeuze
Leo van Marrewijk 2019-08-21
‘Lichtelijk in shock’ over hoge studiekosten

Best een mooi rond bedrag: een vierjarige studie aan een hbo of universiteit kost gemiddeld ongeveer 50.000 euro, dus 12.000 euro per jaar. Maar hoe kom je als student aan 1000 euro per maand? Welk bedrag is verstandig om te lenen? En hoe kun je als ouder helpen?