Studiekeuzebeurs Midden 2022-07-27
Het belang van een bezoek met ouders/begeleiders aan Studiekeuzebeurs Midden

Een passende studiekeuze: ieder jaar is het voor veel van jouw leerlingen weer een hele zoektocht. Tijdens de LOB-uren wordt hier dan ook volop aandacht aan besteed. Een goed en waardevol onderdeel van deze zoektocht is een bezoek aan Studiekeuzebeurs Midden. De meest gebruikelijke en effectieve manier voor jongeren om een beurs te bezoeken, is samen met ouders/begeleiders.

Boy Cornelissen 2021-11-29
Studiekeuzebeurs Midden werd zichtbaar gemist

Terugblik Studiekeuzebeurs Midden 2021

Studiekeuzebeurs Midden 2021 zit erop. Het was een bijzondere editie. Waar het van tevoren nog spannend was hoe de beurs zou plaatsvinden en of er genoeg publiek zou komen, verdwenen de zorgen al tijdens het eerste uur. De beurs werd zichtbaar gemist. Lees het in de terugblik.

studiekeuzebeurs
Studiekeuzebeurs Midden 2019-11-01
De kracht van het mbo: vijf clichés weerlegd

Jaja, dat veel ouders hun kind het liefst naar het hbo of de universiteit zien gaan: dat weten we nu wel. Maar in een tijd dat werkgevers en consumenten zitten te springen om vakmensen, groeit tegelijkertijd de waardering voor het mbo. Gelukkig maar, vinden twee mbo-ambassadeurs en MBO Raad-voorzitter Ton Heerts.

studiekeuze
Studiekeuzebeurs Midden 2019-10-29
Maken van een studiekeuze: zo ontdek je waar je kind gelukkig van wordt

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind, maar wat is ‘het beste’? Het antwoord op die vraag is een lastige als het om studiekeuze gaat. Want hoe steun en stimuleer je je kind richting een studie waar jouw aanstaande student blij van wordt? In de aanloop naar de Studiekeuzebeurs Midden in de Jaarbeurs Utrecht (22 en 23 november) vertellen betrokken ouders én een student over hun rol.

studiekeuze
Leo van Marrewijk 2019-09-05
In zes stappen naar een succesvolle vervolgstudie

Meeloopdagen, proefstuderen, open dagen, onderwijsbeurzen: wie op zoek gaat naar een vervolgopleiding, kan zomaar verdwalen in het woud aan ‘voorlichtingsmomenten’. Waar moet je zijn, en vooral: wat kun je er ‘halen’? Oudervoorlichter Hermien Miltenburg legt uit.

hulp bij studiekeuze