Universiteiten kiezen voor Eindhoven

Ga terug
28.09.2010
EINDHOVEN -
Bijna alle universiteiten staan komend weekeinde op de Onderwijsbeurs Zuid-Nederland. Alleen die van Utrecht, Amsterdam en Groningen zijn niet aanwezig.
Aangevuld met de ROC's en hogescholen in Zuid-Nederland en het hoger onderwijs in Vlaanderen is de Eindhovense beurs uitgegroeid tot de meest complete van het land.

Voorheen waren de universiteiten vooral aanwezig op de onderwijsbeurs van Utrecht. "Ze hebben afgesproken dat áls ze op een beurs gaan staan, ze dat in Eindhoven doen", zegt Saskia Holterman van beursorganisator OGZ. "Wij beschouwen dat als een groot compliment."

De beurs vindt vrijdag en zaterdag plaats in het Beursgebouw Eindhoven. Er presenteren zich 120 onderwijsinstellingen. Ook zijn er beroepensectoren die zich promoten, zoals transport en logistiek.
Het is voor het eerst dat bezoekers via de website van de beurs hun toegangskaart (gratis) kunnen downloaden. "Met zo'n e-ticket verwachten we dat ze sneller de zaal in kunnen", zegt Holterman.
Overheen kan iedereen nog steeds ook bij de entree een kaartje krijgen. De beurs merkt verder dat er ieder jaar Vlaamse instellingen bij komen. De universiteiten van Leuven en Brussel en de Hogeschool Gent zijn dit jaar de nieuwkomers.
De bezoekers van de beurs komen uit een steeds groter wordend gebied, inclusief Zeeland, Zuid-Holland en Gelderland.

Uit: Eindhovens Dagblad 27-09-2010