TouTech over de Beroepskeuze Beurs

Ga terug
22.12.2011
YouTech Techniekplein drukbezocht!Virtueel lassen, elektrisch vlaaien snijden, segway rijden, een helikopter of auto bedienen met een iPad, digitale beroepskeuzetests... zomaar een aantal activiteiten die VMBO scholieren en havisten vorig weekend op het YouTech Techniekplein konden doen. Het Techniekplein stond op 9 en 10 december op de Beroepskeuzebeurs in de Jaarbeurs van Utrecht. En met de inzet van acteur Vincent Moes waren er ook opvallend veel meiden rondom het Techniekplein te vinden...

Beroepskeuzebeurs
De Beroepskeuzebeurs wordt ieder jaar georganiseerd in de Utrechtse Jaarbeurs voor VMBO scholieren en havisten uit de regio Midden Nederland. Op de beurs kunnen jongeren zich oriënteren op een grote diversiteit aan branches, zoals zorg & welzijn, horeca & tourisme, creatieve beroepen en dus ook Bouw & Techniek.

Techniekplein
YouTech was op de beurs te vinden met een eigen Techniekplein, in samenwerking met diverse technische scholen en bedrijven uit de regio Utrecht. Op de Beroepskeuzebeurs hadden zij volop de gelegenheid om met de doelgroep in contact te komen en hen te informeren over de veelzijdigheid van techniek en te enthousiastmeren voor een technische opleiding of beroep. Daarnaast was er ook een aantal jonge techniekambassadeurs aanwezig.

Veel bezoekers

Het Techniekplein was tijdens de twee dagen erg in trek bij de bezoekers. Bij sommige activiteiten stonden jongeren zelfs in de rij! In totaal hebben maar liefst 8.488 jongeren de Beroepskeuzebeurs bezocht. Dat is bijna het dubbele van vorig jaar. Kortom, een groot succes! Zie onderstaande foto’s voor een kleine impressie.

Bron artikel: Bureau Top