Waarom de beurs bezoeken?

Keuzedagen voor branche, beroep en opleiding
Het begeleiden van jongeren in hun keuze voor een beroep of opleiding is een belangrijk proces. Studiekeuzebeurs Midden is een perfect medium om uw leerlingen een compleet aanbod aan opleidingen op zowel mbo- als hbo-niveau te laten zien. U kunt de Studiekeuzebeurs met uw leerlingen gratis klassikaal bezoeken. Om de beurs zo effectief mogelijk te maken, dient het klassikaal bezoek dan ook op voorhand aangemeld te worden. U kunt tevens gebruik maken van het klassikaal busvervoer.

Waarom is een bezoek aan de Studiekeuzebeurs Midden nuttig voor uw leerlingen?
- De beurs is ingedeeld in overzichtelijke themapleinen
- Leerlingen kunnen gratis in gesprek gaan met professionele studiecoaches.
- Er is een Studiekeuze-APP waar studenten gebruik van kunnen maken op de beurs.
- Er zijn onderwijsinstellingen en leer/werkbedrijven aanwezig op zowel mbo als hbo niveau.
- Er is een internationaal plein met o.a. stage, taalreizen en studeren in het buitenland.
- Er is een interessant workshopprogramma welke ook klassikaal te bezoeken is
- Op vele stands op de beurs zijn activiteiten te beleven, bekijk vooraf het activiteitenprogramma (link naar activiteitenprogramma)

Voordelen van het klassikaal bezoeken van de beurs?
- U kunt gebruik maken van het klassikaal busvervoer dat wij voor u verzorgen (€ 4,- p.p. incl BTW.).
- Uw leerlingen ontvangen het vernieuwde lesmateriaal in de vorm van werkbladen. Daarnaast is er ook een duidelijke handleiding voor begeleiders.
- U kunt klassikaal deelnemen aan het workshopprogramma

De Studiekeuzebeurs Midden-Nederland richt zich op leerlingen van het voortgezet onderwijs (met een focus op vmbo/havo) die bezig zijn met het maken van een sector-, beroeps- en/of pakketkeuze. Naast Gratis Speed-coaching voor leerlingen zijn er ook Workshops en lezingen.

De beurs kent de volgende Themapleinen:

Bouw, Techniek & ICT  
Groen, Dier & Voeding
Creatieve beroepen Horeca, Toerisme en Sport
Economie & Zakelijke Dienstverlening
Uiterlijke verzorging
Geüniformeerde beroepen
Zorg en Welzijn
 Algemeen beursplein
  Internationaal Themaplein
   

Gratis Speed-coaching
Tijdens Studiekeuzebeurs Midden heeft de bezoeker de mogelijkheid om een gesprek aan te gaan met onafhankelijke professionele studiekeuzecoaches. Lees meer over Speed-coaching

Workshops en lezingen
Tijdens de beurs heeft de bezoeker de mogelijkheid om gratis workshops te volgen of plaats te nemen tijdens een interessante lezing. Alle lezingen en workshops hebben te maken met het maken van een studiekeuze en randzaken die daar bij komen kijken. De workshops zijn ook klassikaal te bezoeken. Lees meer over Workshops en lezingen

Studiekeuze-APP
De Onderwijsbeurs Noord is op vele gebieden onderscheidend en de Studiekeuze-APP is daar een sprekend voorbeeld van! Op de beurs kunnen studenten gratis gebruik maken van onze iPAD-zuilen met daarop de Studiekeuze-APP. Studenten en scholieren kunnen eenvoudig bekijken welke scholen passen bij hun studiekeuze. Daarnaast kunnen ze bekijken welke verschillende opleidingen worden aangeboden op de beurs, die aansluiten bij hun interesses. Het succes van de Studiekeuze-APP heeft zich op verschillende beurzen van OGZ al bewezen en is uniek in Noord-Nederland!Lesmateriaal in de vorm van werkbladen

In samenwerking met DST het experience bureau biedt OGZ lesmateriaal aan in de vorm van werkbladen. Lees meer over Lesmateriaal.

   


Decanen Nieuwsbrief